Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.12. 08:18 bienemaja

Ez tényleg segít?

Címkék: kommunikáció kreativitás nyelvgyakorlás nyelvtanulás szórakozva

A napokban fiatalok beszélgetésére lettem figyelmes. Arról társalogtak, hogy egyik barátjuknak milyen jól sikerült az idegen nyelvi országos verseny, pedig nem is töltött hosszabb időt  adott nyelvterületen. Kiderült, hogy otthon az anyukája már gyerekkora óta tanítgatta neki a nyelvet.

Ennyi elég lenne???

Alapozásnak mindenképp nagyon jó! A gyerekek 7 éves koruk előtt még ugyanúgy tanulják az idegen nyelvet, mint az anyanyelvüket, amit ugye mindannyian el tudtunk sajátítani :-)

Miért ne használnánk ki akkor ezt a lehetőséget?!

Különböző anyanyelvű szülők esetén ez egyértelműen működik. Persze tudom, nem mindenki olyan szerencsés, hogy a szülei többnyelvűek, vagy csak egyszerűen több nyelvet is megtanítanak neki (ezt fájlalták az osztálytársukról beszélgető fiatalok is).

Egy szülő vallomása

Egy anyuka osztja meg másokkal, hogyan segítsd gyermeked nyelvtanulását? Ismerek néhány szülőt, akik megadják ezt gyermeküknek, biztos alapokat biztosítva nekik ezzel. Te meg tudod ezt majd adni a saját gyermekednek? Ismersz majd legalább egy idegen nyelvet, amit átadhatsz neki?  Ha most komolyan nekilátsz megtanulni egy nyelvet és nem csak úgy ímmel-ámmal, mert kötelező vagy elvárják tőled, akkor neked is menni fog!

De hogyan? Mit tegyél, ha már elmúltál 7 éves?

Gyakorolj!

Hogyan gyakorolj? Erről olvashatsz a 7+1 tuti tippben (is), de ennél még sokkal több lehetőséged van! Nem csak szülő beszélhet a gyerekével idegen nyelven. Osztálytársak, barátok is kommunikálhatnak egy közös nyelven! Próbáljátok ki és meglátjátok, mennyit fogtok nevetni! Nem baj, ha eleinte nehézkesen megy, használd kezed lábad, vessetek be minden taktikát, hogy megértsétek egymást. Olyan lesz, mintha Activityt játszanátok! Ebből számos előnyötök származik majd azon kívül, hogy jól érzitek magatokat közben:-)

Előnyök

  • Lesz egy titkos nyelvetek, amit mások nem értenek (vagy csak kevesen)
  • Fejlődik a kreativitásotok, hisz ha nem tudsz valamit, másképp kell kifejezned magad, amihez nagyfokú kreativitás szükséges. Ez egyébként egy nagyon fontos tudás egy idegen nyelv esetén. Biztos Te is hallottál már úgy beszélni valakit, hogy nagyon kevés szóval, de szinte bármiről képes volt kommunikálni, mert kreatívan használta a birtokában levő tudást. Ez a képesség fejleszthető és Ti az egymással való gyakorlás során épp ezt teszitek.
  • Leküzditek gátlásaitokat. Minél többet gyakorolod a nyelvet, annál bátrabban fogsz "éles" helyzetben is megszólalni, vagyis egyre kevésbé lesznek gátlásaid!
  • Sikerélményeket szereztek. Kit ne töltene el büszkeséggel, ha rájön, hogy képes egy másik nyelven is kommunikálni? Meglátod, szuper érzés!
  • Motivál, hisz a sikerélmények újabb lendületet adnak és meg sem lehet majd állítani a tanulásban!
  • Fejlődik a nyelvtudásotok!!! A gyakorlásnak köszönhetően elképesztő ütemben kezd majd fejlődni tudásotok. Az úgy nevezett passzív tudás folyamatosan átalakul aktív, valódi tudássá.

Próbáld ki a barátoddal, testvéreddel, bárkivel, aki kapható egy kis mókára, mert ez nem is igazi tanulás, inkább egy hasznos szórakozás!

Viel Spaß!

 

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr942730544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása