Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.15. 12:05 bienemaja

Játék az egész!

Címkék: játék angol szókincs honlap némettanulához sok nyelv

Játék az egész élet! És a nyelvtanulás is!

 

Gondolom Te is szeretsz játszani. Akár munka vagy tanulás közben pihenésképpen is játszhatsz egyet és még a lelkiismereted is jobban fogja érezni magát, hisz nem a napot lopod, hanem szorgalmasan gyakorolsz :-) Használd az interneten található gyors és egyszerű játékokat nyelvtudásod fejlesztésére, szókincsed bővítésére, felfrissítésére!

 

Ehhez ajánlom most a Hello-World nem csak gyerekeknek szóló weboldalát olyan egyszerű játékokkal mint például

 

  • a Bingó vagy a Memória
  • Találsz itt képes szótárt vicces rajzokkal a szavak magyarázatául
  • Te döntheted el, milyen színű ruhát viseljen egy család. Közben hallod is, hogy milyen lett a ruhadarab (így közben észrevétlenül még a melléknévragozás is a füledbe kúszik). A kedvencem ennél a feladatnál, amikor az apuka szolidan tiltakozik a piros nadrág ellen :-)
  • Rövid szituációkat is találsz szöveggel és hanggal.
  • Meghallgathatsz néhány klasszikus német dalt és a német himnuszt is.

 

A legjobb az oldalon, hogy mindent hangosan fel is olvasnak. Így egyrészt hallod a helyes kiejtést, másrészt nem csak az olvasáson keresztül jut a tudás az okos kis buksidba, hanem a füled is aktívan dolgozik. Ez azért fontos, mert mint bizonyára Te is tudod, minél több érzékszerveddel dolgozol fel valamit, annál sikeresebb lesz a tanulási folyamat.

Válogass a feladatok és témák között bátran! Sajnos az oldalnak csak egy része ingyenes, de ha regisztrálsz, akkor valamivel több témát érhetsz el. Az oldalt inkább kezdőknek ajánlom.

Ja, még valami: a német mellett még további 11 nyelvet gyakorolhatsz, köztük angolt, olaszt, franciát és olaszt is.

Viel Spaß!

Ui: a korábbi a bejegyzéseket is olvastad már például arról, hogyan nyugtasd meg a lelkiismereted, ha tanulás helyett inkább tévét nézel vagy krimit olvasol?

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr102741208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása