Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.21. 09:00 bienemaja

Tanulás nélkül is sokat tudsz ;-)

Címkék: német magyar párhuzamok

Gondoltál már rá, hány német szót használunk a magyarban? Nem is hinnéd, milyen sokat!

 Az egész napunkat végigkísérik… :-) 
 
 
Ha csörög a vekker (Wecker), muszáj (muss) felkelni és tusolni (duschen).
 
 
Miután felöltöztél, és a hózentrógert (Hosenträger) is felvetted (vagy felsegítetted a nagypapádra :-)), máris indulsz früstökölni (frühstücken).
 
Bekapcsolod a rádiót és miután a műsorvezető elsütött egy viccet (Witz), megint ismerős slágerek (Schlager) mennek. Megkérdezed a fatert (Vater), mit kér vacsorára. Azt válaszolja, krumpli (Kartoffeln, Grund-Birnen), virsli (Würstel) és utána egy kis likőr (Likör) jó lenne.
 
(Tolnai Arnold gyűjtése nyomán, forrás: www.sprachenlernen24.de)
 

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr262757359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2011.03.22. 23:47:30

Hát, lehet, de ez kevés. Az egész napot azzal töltöttem, hogy németül gondolkodtam, ami nagyon hasznos, ha az ember szeretne folyamatosan beszélni tudni. De amikor a várt beszélgetésre sor került, leblokkoltam. No nem azért, mert hirtelen elfelejtettem volna németül, vagy mert lámpalázas lettem volna. Hanem mert a beszélgetőpartnerem 1-2 bevezető kérdés után megkért, hogy beszéljek a diplomatémámról. Namost túl azon, hogy van annak már pár éve, hogy megírtam, erről még magyarul se könnyű érthetően beszélni egy laikusnak.
süti beállítások módosítása