Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.01. 15:08 bienemaja

7 + 1 tuti tipp a nyelvgyakorlásra

Címkék: tippek nyelvgyakorlás szórakozva

 
 
 
7 + 1 tuti tipp a nyelvgyakorlásra
 
 
 
 
 
 
  1. Ragadj meg minden alkalmat a nyelvgyakorlásra! Ha külföldön jársz, szólalj meg bátran, vagy akár szólíts le tanácstalannak tűnő külföldieket az utcán! Meglátod, hogy milyen hálásak lesznek, te pedig sikerélményhez jutsz, ami óriási lendületet ad a további tanuláshoz!
 
  1. Nézz tévét! Szappanoperát, reklámokat, főzőshowt, műveltségi vetélkedőt, vagy a kedvenc sorozatodat! Bármit, ami érdekel! Az sem baj, ha csak rövid ideig teszed, lényeg, hogy csináld! Mivel a hallott szövegek értését képek is segítik, ezért ez nem annyira bonyolult és még szórakoztató is! Meglátod, egyre könnyebben fogod érteni a tévéműsorokat és a tankönyvekhez tartozó hanganyagot is! Ezen kívül biztos lesz néhány kifejezés, ami „belemászik” a füledbe és gyarapítja a fegyvertárad!
 
  1. Hallgass zenét németül. Németül is lehet jó zenéket találni! Ha most esetleg egy sem jut eszedbe, gondolj vissza mondjuk korábbi slágerekre és keresd meg a YouTubon.
 
  1. Keress német nyelvű internet oldalakat a téged érdeklő témákban. Lehet az a hobbid, bulvár hírek, recept, bármi, lényeg, hogy érdekeljen!
 
  1. Játékokkal is tudsz tanulni, erre is rengeteg lehetőséget találsz az interneten.
 
  1. Chatelj, e-mailezz, ismerkedj aneten németül.
 
  1. Hazafelé pörgesd végig, mi történt veled aznap, és gondolatban meséled el kedvesednek, valamelyik családtagodnak vagy egy barátodnak, persze mindezt németül! Pár nap múlva érezni fogod, hogy egyre könnyebben megy ez a feladat.
 
+1 Tipp
Vezess naplót németül! Nem kell mindig az egész napodat leírnod. Váltogasd, egyik nap írd le, mit csináltál reggel, vagy este, másik nap idézz fel egy párbeszédet a boltból. Leírhatod az aznap hallott legújabb pletykát, hogy milyen idő volt, kivel találkoztál, milyen házimunkát kellett (volna) megcsinálnod, mivel vett le a lábadról a kedvesed, vagy hogy miről álmodtál… Mindegy miről írsz, lényeg, hogy rendszeresen írj, ha csak pár sort is!
 
Hamarosan érezni fogod, hogy mennyivel könnyebben boldogulsz a némettel vagy bármelyik másik idegen nyelvvel (hisz ezek a tippek nyelvtől függetlenül alkalmazhatók). Egyre több sikerélményed lesz, hiszen egyre többet fogsz érteni, és ha valakivel beszélgetni kezdesz, vagy egy levelet, e-mailt kell megírnod, nem fog gondot okozni, egyre könnyebben kommunikálsz és írsz majd! Nem fogsz tartani attól, hogy megszólalj vagy leírj egy mondatot, hisz már rengeteget gyakoroltál J
Ha olyan témákat választasz, amik érdekelnek, még szórakozol is, kikapcsolódsz és közben fel sem fog tűnni, hogy tulajdonképpen tanulsz. Igazából nem is azt teszed, hanem használod a nyelvet, ami a nyelvtanulás valódi célja! Természetesen azért tudásod is folyamatosan bővül közben.
 
Mit érdemes nézni a tévében? Milyen zenét hallgass? Hol lehet olyan játékokat találni, amik fejlesztik a nyelvtudásod? Milyen oldalakon böngéssz? – ezekre a kérdésekre igyekszem majd tippeket adni a továbbiakban!
  
 
 
Neked mi jött be? Oszd meg tippjeidet, ötleted, szívesen fogadjuk!
 

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr52701442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása