Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.08. 07:37 bienemaja

Krimi - bűntény Berlinben

Címkék: hallásértés nyelvtanulás szórakozva

Annát a hotel recepciósának hívása ébreszti: megölték a hotel egyik vendégét, a 40-es szobában. Ogur felügyelő Annához tart, mert övé a 14-es szoba.

Anna fürdőszobájának tükrén egy titokzatos üzenetet talál: "A megoldás a felosztásban rejlik. Kövesd a zenét." Mire gondolhattak? Az izgalmak a történet végéig elkísérnek.

Mivel Anna egy számítógépes játék hőse, egy számítógépnél ülő játékos segíti, aki nem csak Berlinen hajszolja keresztül Annát, hanem téren és időn is: Kelet-Berlinből Nyugat-Berlinbe és 2006-ból 1961-en át 1989-ig. A játékos Annával közösen elemzi a szituációkat és hoz döntéseket, ami az életet vagy halált jelentheti számukra.

Mission in Berlin - egy 26 részes izgalmas krimi. Ismerd meg Berlint 1961-2006 között és old meg közben a rejtélyt! Segíts Annának!

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr642717038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2011.03.15. 13:58:16

Szia Maja!

Remek ez a blog, kösz érte! (A zsörtölődő felem úgy mondaná, hogy "már ideje volt, hogy legyen".)

És külön remek téma a krimi. Mióta a blogon megtaláltam ezt a posztot, csak azt olvasom.

Egy apró megjegyzés. Talán hasznos lenne minősíteni az ajánlott témákat aszerint, hogy milyen felkészültségű olvasónak szánod (A1-2, B1-2, C1-2).

bienemaja 2011.03.16. 09:32:46

@mig8: Köszi Mig8! Örülök, hogy tetszik :-)
Köszi a javaslatot is! Majd megpróbálom besorolni szintek szerint az ajánlott dolgokat, de azért ez nem annyira egyszerű, mert lehet, hogy valaki szuper jól érti az olvasott szöveget, de a hallott szöveg értésével komoly problémái vannak.
Plusz szerintem nem kell mindig ragaszkodni ahhoz a szinthez, ahol éppen tartasz. Lehet időnként nehezebbekkel is próbálkozni és visszamenni is egy kezdőbb szintre, hisz biztos lesz abban is új dolog. A besorolással pedig lehet, hogy csak elvenném a nyelvtanuló kedvét olyasmitől, amivel egyébként megbirkózott volna. (Őszintén szólva nem vagyok nagy híve a kategorizálásnak, mert szerintem a pontos leírások ellenére is szubjektív.)
süti beállítások módosítása