Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.08. 13:28 bienemaja

Szívvel tanulni!

Címkék: film ingyenes anyagok országismeret hallásértés nyelvtanulás szórakozva online tanfolyam online feladatok megoldással honlap némettanuláshoz interaktív faladatok

Szívvel németet tanulni?

Egy szerelmes történettel ez is megoldható!

A történet Jojoról, egy fiatal lányról szól,   aki Németországba érkezik, hogy új életet kezdjen. Megérkezik Kölnbe, a város, az emberek, a tisztaság rögtön lenyűgözik. Meg kellene találnia új lakását, de a taxizás nem is olyan egyszerű... ezzel el is kezdődnek a bonyodalmak. Jojo közben ismerkedik - az emberekkel és az országgal is (= Land und Leute kennen lernen)

Jojo sucht das Glück (Jojo keresi a boldogságot) egy olyan internetes szappanopera, mit kifejezetten nyelvtanuláshoz készítettek.  Összesen 33 részből áll. A videók rövidek (átlagosan 3 percesek) és feliratozhatóak. Ha valamit nem értettél, újra megnézheted a videót. (Szerintem érdeme egy-egy részt akár többször is megnézni és látni fogod, hogy egyre többet értesz majd, ami szuper érzés!:-) Le is lehet őket tölteni.ha szeretnéd mondjuk üres idődben megnézni vagy meghallgatni majd az egyes részeket. Minden részhez kapcsolódnak interaktív feladatok, melyeket ha megoldasz, rögtön a megoldást is látod, valamint feladatlapok és nyelvtani magyarázatok is. Ezeket mindig az adott videó alatt találod. Oldd meg a feladatokat, így fogod igazán jól feldolgozni az adott történetet. Az egész úgy van kitalálva, hogy ne tartson túl sokáig, hisz időből mindenkinek kevés van:-)

Kezdő szinten is bátran ajánlom, mert a történet nyelvezete egyszerű (a feliratozás tovább segíti  a megértést) és a képek amúgy is magukért beszélnek. Természetesen haladóknak is hasznos. Hétköznapi szituációk, beszédhelyzetek, hétköznapi nyelvezet - ez minden szinten jól jöhet! Próbáld ki, ismerkedj meg Jojoval, Kölnnel, a németekkel  és Németországgal!

Viel Spaß!

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr242721589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása