Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.21. 11:24 bienemaja

Csengess be bátran!

Címkék: országismeret olvasásértés hallásértés honlap némettanuláshoz

Jártál már német házban? Csöngess be a Goethe-házba és nézd meg, hogy néz ki egy német ház belülről!

Miután becsengettél, Wolfgang ajtót nyit Neked, bemutatkozik és beinvitál. Kattints a zöld nyílra (ha eltűnne, csengess be újra) és már benn is vagy a házában. Nézz körül és fedezd fel az egyes helyiségeket. 

Kicsit szerintem mást kapsz, mint amire számítasz, mert nem teljesen a ház részeit és felépítését ismered meg. Inkább egyéb hasznos információkhoz jutsz Németországról:

  • a konyhában olvashatsz a német étkezési szokásokról, élelmiszerekről, találsz recepteket is;

     
  • a nappaliban a következő témákkal találkozol: hétköznapok, tájak és kirándulási lehetőségek, irodalom, klasszikus zene, tévé- és rádióadók és a kéményseprő, mint foglalkozás. Érdekes egyvelegnek tűnik ennyi minden a nappaliban, de legalább van miből válogatni :-) A legtöbb témánál még további alcímeket és linkeket találsz.

     
  • a kertben növényekről, a kert funkciójáról stb. olvashatsz.

     

A szövegeket nem csak elolvashatod, hanem meg is hallgathatod, így a kiejtésed is csiszolódik vagy akár a hallásértésed is fejlesztheted (vagy ha este a szemed már fáradt, dolgoztathatod inkább a füled:-).

Az oldal segít közelebbről megismerkedni Németországgal, a hétköznapi élettől a kultúráig szinte mindennel.

Az oldalt elsősorban haladó szinthez ajánlom, de persze vannak egyszerűbb részek is, hisz egy recept például szinte bárki számára érthető.

Jó ismerkedést a házzal és a német életmóddal!

Viel Spaß!

 

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr232758267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2011.03.22. 23:42:22

Hm, erről már volt szó a Lingwingen...

Na, azóta olvasom. :-) Érdekes, bár azért több témát is érinthetnének, pl egy kis történelem, vagy földrajz. És a gyakorlatok is hiányoznak a Goethe Intézet honlapjáról. De az alapötlet nagyon tetszik! :-)

bienemaja 2011.03.23. 00:25:50

@mig8: Az emeleten a dolgozószobában is jártál?
A dolgozószobában olvashatsz Németországról és az újságokhoz például feladatok is vannak. (Nekem is az alapötlet teszik, de szerintem is lehetne kicsit gyakorlatiasabb az egész.)

mig8 (törölt) 2011.03.23. 14:27:58

@bienemaja:

Nem, ott még nem. De jó hogy mondod, már épp akartam felmenni a felső szintre. Egy okkal több :-)

A feladatokat eddig igyekeztem minden oldalon megnézni, de mindenhol felugrott egy ablak és a "Leider..." kezdetű sor. Egy idő után meguntam ezeket állandóan nézegetni.

Viszont javasolnám a készítőinek, hogy még lehetne pár téma. Pl felmentem a padlásra, ahol összesen egy darab téma volt. Pedig pont a padlás jó apropó lehetne a német építőiparról/környezetvédelemről egy kicsit értekezni.
süti beállítások módosítása