Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.02.25. 14:56 bienemaja

Fontosak egyáltalán a névelők? Nyelvtan vs. kommunikáció

Címkék: kommunikáció nyelvtan névelő

"Természetesen fontosak!" mondatja velem a nyelvtanár.  

A kommunikáció szempontjából viszont azt kell, hogy mondjam, nem annyira fontosak! Természetesen pozitív, ha beszéd közben is törekszel rá, hogy szépen beszélj, de nem az a lényeg hogy hibátlan legyen a mondandód! Ez semmiképp ne okozzon gátlásokat! Sokkal fontosabb, hogy meg merj szólalni és lehetőleg ne gondolkodj egy-egy mondaton "órákig", míg összeszeded, melyik szónak mi a névelője, hogyan kell ragozni stb. mert a hosszú gondolkodás sokkal jobban gátolja a kommunikációt, mint néhány nyelvtani hiba. Egy anyanyelvi beszélő rosszul használt névelő ellenére is érteni fogja, mit szeretnél mondani.

Persze kommunikálhatsz füstjelekkel is, akkor biztosan nem téveszted el a névelőket és a nyelvtannal sem kell  túl sokat foglalkoznod :-)

Azért inkább mégis arra biztatnálak, próbálkozz és próbálkozz (de ne a füstjelekkel, hanem inkább a némettel:-)! Meglátod, minél többet használod a nyelvet, annál könnyebben fogod alkalmazni a nyelvtani szabályokat és a névelőket is!

Szeretnélek tehát arra buzdítani, hogy merj megszólalni és beszélj, beszélj, amikor csak lehetőséged van rá!

Gondolj csak bele, Te is örülsz neki, ha egy külföldi, akár csak egy szót is el tud mondani magyarul! Ő is így van ezzel! Ezen kívül Te valószínűleg már most sokkal jobban beszéled az ő nyelvét, mint ahogy ő valaha is fogja a tiédet! Te vagy előnyben!

Mit csinálj, ha nincs alkalmad beszélni? Neked mi a taktikád a gyakorlásra? Írd meg, talán másoknak is beválik!

Erről ígérem még sokszor lesz szó, hogyan tudod gyakorolni a nyelvet, ha nem célnyelvi környezetben vagy!

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr172690024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása