Linkblog

némettanulás

Németet tanulsz és úgy érzed elakadtál? Itt a segítség a nyelvtanuláshoz! Csempésszünk egy kis logikát, szórakozást és sok hasznos apróságot a német tanulásba, hogy könnyebben és gyorsabban haladj, használható tudáshoz juss és élvezd is a nyelvtanulást! Aztán jöhet a külföldi munka, az érettségi vagy nyelvvizsga! Viel Spaß!

Nyelvtanulás tippekkel dúsítva és logikával fűszerezve ;-)

2011.03.06. 15:19 bienemaja

Hírek, érdekességek, hanganyagok, feladatok, tévé és rádióműsorok ingyenesen

Címkék: tv hirek ingyenes anyagok honlap némettanulához hanganyagok

A korábbi 7+1 nyelvtanulási tipphez szeretnék most gyakorlati ötleteket adni.

Mindenkinek ajánlom a Deutsche Welle (www.dw-welle.de) honlapját - kezdőtől az abszolút haladó szintig. Rengeteg hasznos dolgot találsz itt, ami a nyelvtanuláshoz érdekes és hasznos! Ha letölthető tananyagot, hanganyagot keresel vagy országismereti dolgok után kutatsz, esetleg nyelvi csemegéket vadászol, itt biztosan rátalálsz!

Lehet nyelvet is választani, így ha esetleg nem rögtön németül jelenne meg az oldal, ne ess kétségbe! A jobb felső sarokban kiválaszthatod németet. Magyar nincs benne a választható 30 nyelvben, szerintem ez nem is annyira baj, így legalább nem tudod a könnyebb utat választani és tényleg németül kell boldogulnod, ami tuti jót fog tenni a nyelvtudásodnak!

Ha végignézed az oldalt, látni fogod, hogy 7 nagyobb menüpont van: témák, régiók, német kurzusok, némethez segítség, DW rádió, DW tévé és  használathoz infók. Itt aztán tényleg minden van, mi szem-szájnak ingere!

A témák között lehet olvasni politikáról, gazdaságról, kultúráról, közéletről és még sportról is. Egy komplett német nyelvű újságot kapunk ezen az oldalon, nem kell a neten keresgélni, egyben megkapunk mindent!

Ami nekem a hírek között a legjobban tetszik, hogy vannak lassan felolvasott hírek!  (ez már a 3. blokkban, a Deutsch XXL alatt található) A felolvasott híreket nem csak meghallgathatod, hanem le is töltheted mp3 vagy wma formátumban, így akár útközben is okosodhatsz, kihasználva az utazás idejét. A hírek szöveges formában is olvashatók, így ha esetleg nem értetted, utána tudsz nézni, miről is van szó. Sőt, még szótár is van a hírek szókincséből!

A politikai rovatban a német egységről is olvashatsz, valamint adatokat találsz Németországról (lakosság, életszínvonal, képzettség, stb.). Még jól jöhet esetleg országismeret témában!

A második nagy rovat a Régiók nevet kapta. Itt a világ különböző tájairól olvashatunk mindenfélét. Az első itt is Németország: az országot az átlagemberek oldaláról mutatja be interjúkkal (Németország arcai cím amlatt) -itt tényleg átlagemberek, "igazi hús-vér emberek” szólalnak meg, hétköznapi dolgokról, hétköznapi szóhasználattal.

A Németország rész alatt van még környezetvédelem. Ezután következik a világ többi része kontinensenként.

A harmadik és a negyedik nagy téma a Némettanulás kész tananyagokkal, országismerettel, letölthető hanganyagokkal. Itt komplett kurzusokat is lehet találni, még gazdasági témában is. Ez egy valódi kincsesbánya! (Ezt majd egy következő bejegyzésben megnézzük részletesebben!)

A DW Radio és TV menüpontok alatt a Deutsche Welle műsorkínálatából válogathatsz. Megnézheted mikor mi van műsoron a rádióban és a tévében, megnézheted a korábbi műsorokat és le is töltheted. Így később ráérő idődben lesz mit hallgatnod!

Az utolsó menüpontnál arról tájékozódhatsz, hogyan érheted el az oldalt pl. mobilról, témánként kérhetsz hírlevelet, sőt minden témához külön megadták az RSS elérhetőséget, így bármire feliratkozhatsz és nyomon követheted.

Remélem talász kedvedre való cikkeket és műsorokat! Nézd végig a kínálatot, keresgélj és biztosan rátalálsz valami érdekesre! Jó olvasgatást, szemezgetést kívánok Neked!

Viel Spaß!

A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz további bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemet-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr112715520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása